Няма постъпило искане за изменение на дългосрочния договор между Булгаргаз ЕАД

...
Няма постъпило искане за изменение на дългосрочния договор между Булгаргаз ЕАД
Коментари Харесай

КЕВР: Няма постъпило искане за изменение на дългосрочния договор между Булгаргаз ЕАД и Газпром експорт

Няма постъпило искане за изменение на дълготрайния контракт сред " Булгаргаз " ЕАД и " Газпром износ ", оповестиха от КЕВР.

Във връзка с изявления и мнения в средствата за всеобщо осведомление във връзка настоящия дълготраен контракт на " Булгаргаз " ЕАД с " Газпром износ ", Комисията за енергийно и водно контролиране показва следното мнение:

Съгласно член 21, алинея 1, т. 23 от Закона за енергетиката и член 92, алинея 1, т. 2, предл. 3 от Наредба № 3 от 21.03.2013 година за лицензиране на дейностите в енергетиката дълготрайните контракти за изкупуване на сила, както техните промени, преди сключването им от енергийните предприятия, лицензирани по Закона за енергетиката, подлежат на разрешаване от КЕВР. Това законово регулаторно пълномощие е от значително значение, защото с него се подсигурява сигурността на снабдяването.

Към момента не е постъпило искане от " Булгаргаз " за предоставяне на разрешение от КЕВР за изменение на дълготрайни контракти, по които сдружението е страна.

При сезиране на регулаторния орган с такова искане, същото ще бъде прегледано в законоустановения период, след което комисията ще оповести своето решение, изясняват още от енергийния регулатор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР